HO BUGT SEJLKLUB


Japansk sushi aften i ungdomsafdelingen

 

Torsdag den 21. 2. 2013 sprang jeg til i sidste øjeblik, og hjalp Louise med et arrangement for Ungdomsafdelingen, så det var ikke planlagt i detaljer men vi er også gode til at tage den fra "hoften".
 
16 ungdomssejlere møde op for at lære at lave sushi "makki - ruller" + Nigiri, spise med pinde og drikke japansk grøn te.
 
Der var mange kommentarer fra eleverne, men de fleste havde på en eller anden måde gjort bekendtskab med sushi - og tang! Den grønne te var de lidt skeptiske overfor men den blev populær ikke mindst da jeg fortalte at den var med til at rense koppen og give indre ro :-)
 
Da vi skulle til at rulle "makkierne", var det vigtigt med stor koncentration og præcision, da sushi også går ud på at være en smuk og indbydende ret, sjusk er ikke tilladt.
Der var fuldstændig ro da de først var i gang.
 
Behandlingen af tangen inden den kunne bruges til rulning, stod træner Claus og Morten for - tak til dem.
 
Vi havde en hyggelig aften med oplæring og træning i at spise med pinde, det var tydeligt at nogen af deltagerne havde prøvet det mange gange før, de var Hard Core med chopstick´ne.
 
WASABI - kender alle ungdomssejlerne også til, den der blev serveret i går og var lidt stærk nogen fik tårer i øjnene, da de fik lidt for meget på pindene.
 
Mochi (Sammen stampet ris - ristet på pande) var mest populær hos Mia og Emil, "som er opvokset med japansk mad".
 
Tak til alle sejlerne, fordi de var åbenminded og turde prøve noget nyt og anderledes.
 
Venlig Hilsen Juki