HO BUGT SEJLKLUB


Fanø Rundt 04. august 2013!

Denne gang lykkedes det!


Fanø rundt

Søndag den. 4 august var dagen for dette års tur rundt om Fanø.

Som debutant på turen blev vejrudsigten for weekendens sejlads studeret mange gange. Vejrudsigten lovede sol og let vind, måske lidt i underkanten til en så lang tur.

Søndag morgen klokken 7, mødte 10 friske sejlere op på bådepladsen klar til at drage på togt. Frokosten skulle indtages i Sønderho inden klokken 14:00, da det var tidspunktet for højvande.

Følgende både mødte til start:

Kryds og twærs med Ebbe & Søren
Flottenheimer med Søren & Poul Erik
HaWbar med Gunner & Poul Erik
AnyWay med Vagn & Bjarne
Wizard med Steen & Finn

Vejrudsigt for søndagens sejlads blev en solstrålehistorie. Termometeret viste 20 -25 grader, vinden kom fra sydvest og lå dagen gennem mellem 6-9 m/sek.

Der blev lagt frisk ud, ned gennem bugten og ud langs sejlrenden. Derefter rundt om Søren Jessens sand, og på bidevind direkte til Sønderho. Hele lørdagen havde vinden været kraftig, så de 5 både mødte kraftige bølger på turen til Sønderho og her viste Wayfaren  sig som er rimelig hårdfør båd med gode egenskaber.

De første både ved Fanøs sydspids kunne dog ikke finde renden til Sønderho. Problemet løste sig dog da Bjarne og Vagn kom til stedet og ledte Hjerting sejlerne til Sønderho. (godt at have stedkendte sejlere med i et vanskeligt farvand! - red.)

Klokken 12:30 ankom Wayfarer armadaen til Sønderho. I Sønderho er det ikke ofte de får besøg af sejlbåde mere, så "Havnefogeden" mødte op og bød os sejlere velkommen til Sønderho.

Lækre madpakker, kaffe, kager og slik blev fortæret med stor fornøjelse. Klokken 14:00 blev de 5 både atter sat i vandet, og kursen blev sat mod nord, op langs Fanøs øst kyst på en "god halv" hvor alle fik fornøjelsen af lange strækninger med båden planende tilbage mod Hjerting.

To timer og 15 minutter efter afgang fra Sønderho var alle 5 både tilbage på bådpladsen.

Fakta for dagens Sejlads.

Turens længde: 35,2 sømil.
Dagens topfart: 11 knob

 


Det var svært at få samling på tropperne til et gruppebillede inden start, men her er nogle af deltagerne.

Besætningen på “kryds og tWærs” er klar til start.

Alle joller er kommet helskindede igennem brændingen udfor galgeløbet og er på vej mod Sønderho. (brændingen ses tydeligt i baggrunden)

Frokosten nydes ved Sønderho havn, under opsyn af 'havnefogeden'.

Udsigt over Sønderho havn, med usædvanligt mange både ved 'kajen'.

På vej nordpå fra Sønderho for genua alene.

Mod nord gennem 'Slagters Lo'

'kryds og tWærs' sejlede denne rute.

tekst: Steen - foto: Ebbe